PRIMEdge Sweden då och nu !

Våra kunder finns över hela Sverige från Ystad till Jokkmokk. Våra leverantörer finns främst i Europa men även i övriga världen, samtliga ledande i utveckling och tillverkning inom sitt område.
Vi växer med i genomsnitt 10-15% per år.

history

Verksamheten grundades i Tage Wanners garage i Eslöv 1971.
(HTW = Henny och Tage Wanner).

1978 startar ett samarbete med Wolfking Sverige AB. Den första maskinen leasas och Tage börjar slipa på deltid. Verksamheten växer och Tage utökar sin slipservice på heltid, bland de första kunderna finns AB Felix och Tre-Kök Doggy. Omsättningen har ökat till 2 miljoner och den första persondatorn köps in.

1994 börjar Tages son, Anders i verksamheten. Snart har företaget vuxit ur garaget och hemmakontoret. En egen slipverkstad på 200 m2 byggs. Fler medarbetare anställs och ett samarbete startas upp med Eskilstuna Instrumentverkstad AB, som slipar hackknivar för HTW´s räkning.

2001 Eskilstunas maskinpark för livsmedelsknivar köps upp och HTW startar upp manuell slipning av hackknivar och avskärningsknivar.

2003 – 2006 investeras det i tre nya CNC-slipmaskiner för att kunna öka effektiviteten och kontoret byggs ut.

2007 Slipverkstaden är fullbelagd och ytterligare verkstadslokaler på 200 m2 byggs för att klara framtida expansion. HTW omsätter nu ca 14 miljoner och har 8 anställda. Samtidigt byggs säljorganisationen ut och nya kunder strömmar till.

2011 beslutar sig Anders för att sälja företaget till en grupp privata investerare med bl a Kjell Bergman, försäljningschef på HTW som en av delägarna.

2014 HTW köper in nya slipmaskiner för att slipa HSS och hårdmetall sågklingor.

2016 Kjell Bergman går in som ny VD from 1/9 samtidigt som Jörgen Eddebrant blir ny försäljningschef.

2016 1/9 Dan Nilsson blir Verkmästare för vårt slipcenter.

2020 1/1 Uppköpta av PRIMEdge Inc, nytt namn på företaget blir ”PRIMEdge Sweden”.